Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Gunghäst-Scooter

Publicerad 2015-10-24 17:03:21 i Allmänt,

Nu kan jag äntligen avslöja vad alla mina timmar i garaget gått åt till. Jag har producerat gunghäst-scootrar! 
 
Det har fungerat som en ettårs-present och en doppresent. Uppskattat är ordet!!
 
Har använt en mall som finns på nätet och sedan modifierat denna. Även testat på en försöksperson (en liten) när vi ville kolla hur långa medarna skulle vara. 
 
 
 
Kul att designa och greja med, men tar väääääldigt lång tid. Vill man ha ett bra resultat måste man spackla, slipa, spacka, slipa, spackla, slipa... Det har blivit många timmar i garaget vill jag lova. Men resultatet har ju blivit fantastiskt bra! Eller vad tycker Ni?
 
 
 
Vi satte en liten nummerplåt med namn och födelseåret. Blev rätt piffigt, eller hur!? På den andra vespan jag gjorde så blev det lite silverlinjer på den bakre kåpan och även namnet i silver på framsidan. Ungefär som originalvespan. 
 
 
 
Kul med lite "storprojekt" någon gång. Men nu ska jag koncentrera mig på mina virkade kakor tror jag. :)
Kramar till Er.

Snart Halloween!

Publicerad 2015-10-24 16:04:36 i Allmänt,

Nu går vi mot ruskiga tider. Snart är det dags för Halloween. Kanske inte min bästa pysselhögtid, men lite kan man allt göra.
 
Detta är förra årets halloween-pyssel. Jag hade lite middag för några vänner och hade gjort ett litet skräckfilmsquiz. Som vinst ville jag göra något småroligt (och billigt) bara för sakens skull. Hittade små nätpåsar med godis som jag dekorerade. 
 
 
 
Jag klippte ett litet hål i påsen och satte ner en klubba och tejpade sedan ihop nätet igen. Då har man stommen för en mini-pumpa!
 
 
 
Klä "bollen" med orange silkespapper och tejpa pinnen med grön washitejp. Kanske har du lite grönt presentsnöre hemma att sätta runt pinnen? Smårolig vinst och kan tänka mig att det är en kul grej på barnkalas eller för barn som kommer och hälsar på med "bus eller godis". 
 
Nu ska jag baka mina kanelbullar. Frysen behöver fyllas på!
Kram!
 

Box of sunshine

Publicerad 2015-10-09 16:51:50 i

Vill bara tipsa om något man kan göra för en vän som har det lite jobbigt. Kanske har det hänt något på jobbet, hemma eller kanske bara en långdragen förkylning. Skicka paket! Det uppskattas enormt. Skickade en "box of sunshine" för en tid sedan. Bara gula saker. Visst blir man glad när man ser det?

Fungerar även med en låda kärlek - bara röda saker. Det kan säkert varieras i oändlighet. 

Sprid lite solsken och kärlek! :) 
Fredagskramar

kakfat in da making

Publicerad 2015-10-05 22:37:51 i

Nu är det hög tid att ta upp virkningen igen. Sjuuuuukt längesen nu. Tänkte att jag skulle ta mig an att nytt kakfat. Kunde bli en trevlig julklapp, eller vad tror ni? ;)


Nu är det dags att sova. Natti! :)


Ny lampskärm

Publicerad 2015-10-03 15:04:15 i Allmänt,

Vi hade en vit (jättetråkig!) gammal lampskärm från IKEA som höll på att åka till tippen. Då fick jag lite miljöångest och tänkte att jag skulle göra ett försök att piffa till den lite istället för att slänga den. Vi skulle ju ändå behöva fler lampskärmar eftersom vi skulle flytta till större.
 
Jag har haft en idé om en färgglad och rolig lampskärm till köket så jag köpte stuvbitar på panduro hobby outleten. Kantband införskaffades i en sybehörsaffär och bollfransbandet köptes även det på panduro hobby.
 
Här är lampskärmen innan med de utklippta stuvbitarna.
 
 
 
Här har jag limmat fast stuvbitarna med textillim.
 
 
 
Klädnypor var till stooor hjälp när kantbandet och bollfransbandet skulle sättas på plats med textillimmet. Vissa bitar tog jag dock med limpistolen eftersom textillimmet var hopplöst att arbeta med och höll på att ge mig en liten panikattack. Här är lampskärmen i färdigt format.
 
 
 
Nu har jag en unik lampskärm som gör mig glad!
 

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin