Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Flytt...

Publicerad 2011-09-28 15:31:13 i Allmänt,

Nu är det dags för mig (Emma) att flytta. Jag har flera olika projekt igång som jag hoppas blir fina inlägg här på bloggen. Men tills jag själv har flyttat in så är det lite stiltje på pysselfronten. Att alla grejer är nerpackade i olika lådor (och olika lägenheter) är inte direkt de bästa förutsättningarna för pysslande. Men jag hoppas att ni har tålamod och jag lovar att återkomma med finfina pyssel- och inredningstips som kompensation.


Fram tills dess kan ni väl gotta er i det nya numret av 101 idéer. Det gör i alla fall jag!
Trevlig kväll!
/Emma

Stoppning

Publicerad 2011-09-15 10:56:00 i Virkat,

Nu ska jag ge er ett toppentips! Jag jagade efter bra stoppning/fyllning till mina amigurumis för ett tag sedan och upptäckte att det är svindyrt! Syntetvadd och kuddstoppning/fyllning i butik kostar ofta närmre 100:- för en liten påse. Min fiffiga mamma tipsade om att man kan använda sig av stoppningen i gamla kuddar som man sprätter upp. Hittade dock ingen "sprättbar" kudde hemma. Således blev det en liten tur till Ikea. Där köpte jag kuddar "Gosa Slån" för 12:-Passar utmärkt för alla oss amatörvirkare som inte vill lägga en förmögenhet på vår hobby.
Nu är det dags för pysseltidning och förmiddagsfika.
/Emma

Från fyndhörnan - allt behöver inte bli vad det var tänkt :)

Publicerad 2011-09-11 16:48:35 i Inredning,

När vi köpte ny dator tänkte vi att den gamla kunde få bli surf/receptdator nere i köket, men i ett hundra år gammalt belgiskt hus är måtten långt ifrån standard så det var svårt att hitta något som passade.
Men! Ett besök på Ikeas fyndhörna lönar sig nästan alltid :) En stor och något kantstött skiva (tänkt till något helt annat, troligen en garderob) blir efter att ha blivit tillsågad perfekt som datorbord ihop med två bardisksben, eller vad tycker ni?
Sanna
PS. De söta tunnorna är från Bolagret, ursöta till återvinning!

Återvunnet och ursnyggt!

Publicerad 2011-09-06 22:06:00 i Allmänt, Inredning, Återanvänt/Tips,

Har fått den här supersnygga gummikorgen i present av min syster! Älskar att man kan få ihop snygg design med återvinning! Än så länge fungerar min som tidningssamlare, men jag har funderat på att använda den som kruka eller för förvaring av mina trädgårdsredskap. På nätet har jag sett användningsområde som förvaring av gäst-tofflor, grillkol, ved mm. De kan helt enkelt användas till det mesta, bara fantasin sätter gränser!Har sett dessa på flera ställen, men vet att man kan köpa dem på t.ex. rusta. Priserna varierar dock ganska mycket, så det kan löna sig att titta runt lite innan man slår till. Hoppas ni hittar er egen favorit!
/Elin

Inslagningstips

Publicerad 2011-09-04 21:02:42 i Allmänt,

I helgen var jag och Emma på en shoppingtur på ikea och hittade, bland nyheterna, små kartonger som är perfekta för presentinslagning! Helt oslagbart att ha till hands när man har bråttom. Släng ner presenten och vira ett fint snöre eller sidenband runt om så är det klart!

De fiffiga små kartongerna finns i flera olika fäger. Andra bilder och mer info hittar ni här.
/Elin

Ny fin spjälsäng

Publicerad 2011-09-02 18:21:12 i Inredning,

Här är resultatet av flera veckors slit. Vilket jädra jobb! Det höll på att kosta mig min mentala hälsa, men fint blev det! Ett tips är ju att använda en bra grundfärg med mycket pigment. Annars blir det väldigt många lager vitt man får måla...
Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska måla små figurer också eller om jag ska låta den vara helvit. Jag tycker att den är ganska fin som den är. Vad tycker ni?

Nu håller jag helg. Njuter av solen med ett glas vin i handen, härligt! Trevlig helg alla pysslare!
/Emma

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin