Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Julklappar

Publicerad 2014-12-22 16:21:49 i Allmänt, Jul,

Nu är jag snart färdig med inslagningen av alla julklappar! Hittade fint papper på ikea sist. Blev finfint med lite snöre och julgranskulor. Piffigt värre! :)



julekramar!

Mozartkulo

Publicerad 2014-12-21 09:44:30 i Allmänt, Jul,

Idag är det godisbak som gäller! Vad sägs om Mozarts kulor? ;) superenkelt godis som alltid uppskattas. En liten nougatkula som man täcker med mandelmassa och doppar i choklad. Supergott!



Dekorera gärna med lite strössel. Här i form av en snöflinga! :)

Hoppas ni får en fin fjärde advent! Kramar

Amaryllis-kaos

Publicerad 2014-12-09 22:28:23 i Allmänt, Blommor/trädgård, Jul,



Så var det dags för den årliga brottningsmatchen med en amaryllis. Har ju bestämt mig för att det bara går att ha den stackarn i en glascylinder och att det absolut inte får synas någon jord. Således är det 20 minuters förtvivlat fumlande med mossa och ståltråd som ligger bakom mästerverket... (?) Nu ska jag bara pynta eländet. Men det är ju i alla fall kul! :)

Kram kram
/ Emma

Glöggmys!

Publicerad 2014-12-06 16:52:18 i Allmänt, Jul,



Nu är det snart dags för glöggmys! köpte denna fantastiska glöggkanna från boda nova på tradera för några veckor sedan. premiär ikväll! :)

kramar!

Julkrans

Publicerad 2014-12-06 11:57:00 i Allmänt, Jul,

För ett par dagar sen inhandlades en opyntad krans som jag nu äntligen fått tid att dekorera! Blev riktigt nöjd med resultatet. :) 
 
Vi kom fram till att vi ville ha en "vintervit" krans i år och jag funderade ett tag på hur jag skulle få till det. Men till min hjälp hittade jag ett par kottar som jag hade gjort året innan. 
 
Kottarna är målade med vit färg som jag sen strött lite vitt/pärlemor-glitter på, så att de blir så där lite härligt "snöiga". 
 
 
Kottarna limmades på med limpistol tillsammans med kanelstänger och stjärnanis. Dessa penslade jag med lite decopage-lim, men är övertygad om att det går bra med i princip vilket lim som helst. Sen strödde jag lite glitter på limmet. 
 
 
 
På kransen band jag ett vitt band och limmade på en vit rosett. Sen använde jag mig av fusksnö och glitter för att få till den där frostiga/snöiga känslan. Duttade helt enkelt på decopage-lim lite runtom på kransen och strödde sen över fusksnö och glitter. 
 
 
Är jättenöjd med resultatet, och glad över att min idé funkade och att fusksnön fastnade på kransen. :) 
/Elin & Fula moroten
 
 

Adventspynt

Publicerad 2014-12-02 21:22:00 i Allmänt, Jul,

Man kan göra adventsfint med väldigt enkla medel. En liten söt tomte och blomdekorationer är allt man behöver. Här har jag satt fast två filtblommor med en nål. Ta gärna en färg som man kan hitta på tomten också. Då känns det mer genomtänkt och passar bättre ihop. :) hoppas ni hade en mysig första advent! kramar!

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin