Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Släck ljuset!

Publicerad 2012-03-31 12:29:37 i Allmänt,

Alla vi på fula moroten kommer släcka ljuset ikväll. Och vi hoppas att ni som läser bloggen vill göra detsamma!



Tillsammans kan vi göra en insats för miljön!
Så släck ljuset ikväll och passa på att mysa lite extra i skenet av stearinljusen.
Kramar från fula moroten och redaktionen

Kryddväxter på ikea

Publicerad 2012-03-28 20:59:16 i Blommor/trädgård,

Som ni säkert har förstått har jag ett stort intresse av att odla mina egna örter och kryddväxter. Och vid mitt senaste besök på ikea fick jag syn på att de hade ett kit för egen odling av örter! :) Hur gulligt som helst med papp-muggar och namnet "örtig" är ju bara så fint! Så i helgen tog jag mig äntligen tid att prova dem.

Så här såg kitet ut när jag hade packat upp det.


I muggarna låg påsarna med fröerna samt jordbriketter. På sidan av förpackningen stod en liten enkel instruktion (bl.a. om att vattna jordbriketten med 2dl vatten innan man sätter fröerna).





Och så här mycket svällde jorden efter en deciliter vatten!



Ikea har två olika kit med örter. I det jag köpte fick jag persilja, citronmeliss och oregano.



Jag får återkomma med bildbevis när de små liven börjar titta fram. :)
/Elin

Tips!

Publicerad 2012-03-24 11:29:46 i Återanvänt/Tips,

Till våra inbjudningskort för bröllopet skulle vi använda organzaband. Problemet är att det är ganska knöligt efter att ha varit ihopsnurrat i förpackningen och därmed blir det inte heller så snyggt att göra rosetter med.



Då har jag världens bästa tips! Ta helt enkelt er plattång och sätt den på lägsta värmen. Sen är det bara att "platta" banden. Blir kanonbra!





Kan tillämpas på nästan vilka band som helst. Jag gör det ofta på band jag ska ha i tröjor som har blivit skrynkliga. :)
/Elin

Anti-alla hjärtans dag present

Publicerad 2012-03-18 12:23:08 i Allmänt,

Måste bara visa er vad jag skickade till min syster på alla hjärtans dag. Eftersom jag visste att hon skulle vara ensam, skickade jag en "anti-alla hjärtans dag present". ;)

Jag började med att köpa godis-döskallar och sen gjorde jag en egen godis-påse till henne med döskallarna i. Extra kul var det när jag insåg att jag hade en döskalle-stämpel, så jag gjorde en egen etikett till godispåsen och resultatet kan ni se här nedanför. På etiketten skrev jag "döskallar till en döskalle". Kul tyckte både jag och syrran!



Det hela är mycket enkelt att göra! Skär eller klipp till en kartongbit som passar cellofanpåsen (mina cellofanpåsar är köpta på lagerhaus). Sedan är det bara att pynta kartongbiten, lägg i det som ska vara i påsen och häfta fast kartongbiten för att försluta påsen. Och här kan ni se hur den blev fylld med döskallar! Mumsigt värre tycker jag! :) Ska ni skicka det på posten så kan det vara en idé att köpa lite "lättare" godis....mitt paket blev väldigt tungt!



I kuvertet jag skickade till henne la jag dessutom i lite annat godis från lagerhaus, ett ascoolt retro-läppglans och ett par action-filmer för att hon skulle slippa romantiskt tjafs. ;) På läppglanset stod det "old enough to know better... too young to give a rat's ass".



Syrran blev jätteglad och jag la inte ner särskilt mycket tid på det! Kan vara värt att lägga lite tid på något som gör någon annan så glad. Varför inte ta och skicka ett paket till någon ni tycker särskilt mycket om eller någon som behöver lite extra omtanke just nu? :)
Kram på er
/Elin

Retro-snyggt

Publicerad 2012-03-12 20:45:00 i Allmänt,

Åh, vad jag älskar retro-prylar. Det finns ju så många coola saker! Hittade dessa underbara magneter när jag var i Malmö och shoppade i helgen. Slog till och köpte hela tre stycken! :)



Fina va!?! Finns att köpa på bl.a. Bluebox.se och Miss Juniversum. Miss Juniversum har en butik i Malmö också. Har ni vägarna förbi så titta in där. Det är en upplevelse!
Kram
/Emma

Söndagsfika

Publicerad 2012-03-04 11:00:40 i Allmänt,


Härliga, härliga söndag! En kopp kaffe och nya numret av 101 idéer. Kan man ha det bättre? Koppen kommer förresten från min mormor och morfar. Jag tycker de är fantastiskt coola! Mysig söndag önskar jag er!
Kram /Emma

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin