Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

God Jul

Publicerad 2012-12-24 21:38:00 i Jul, Moroten,

Efter Kalle Ankas Jul blev vi av med Fula Moroten en stund. Vi hittade honom senare i julgranen. Tror att det blev en eller två julesnapsar för mycket för vår kära Morot...
 
 
God Jul önskar Fula Moroten och hela redaktionen! Julekramar!

Julklappar i sista minuten...

Publicerad 2012-12-23 17:40:00 i Jul, Kort/Presenter,

Paketinslagning är inte precis min bästa gren. Men med ganska enkla metoder kan man piffa upp ett paket. Lite sidensnöre och en julgranskula i miniatyr gör det hela lite roligare.
 
 
Sedan hittade jag ett fantastiskt fint presentpapper med noter på! Finns på Ikea. Pip var lite intresserad av paketerna så han fick också vara med på bild...
 
 
Vill ni ha tips från riktiga proffs så spana in bloggen Sockervisp. Superfint!!
Nu blir det julbord! 

Pepparkaksbak

Publicerad 2012-12-23 13:21:00 i Bakat/i köket, Jul,

Nu är det julstök i köket som gäller. Moroten är såklart aktiv, ffa när det gäller provsmakningen... Pepparkakor är favoriten att baka.
 
 
Lycka till med ert eget pepparkaksbak! :)

Lillejulafton

Publicerad 2012-12-23 08:25:00 i Jul,

Nu börjar det dra ihop sig! Tomteluvan är på och fula moroten är redo för det allra sista julpysslet.
 
 
Men först julkaffe och frukost. :) Kramar till er alla

Juldekoration till jobbet

Publicerad 2012-12-22 20:31:00 i Jul,

Är det någon mer än jag som besväras av "mossiga" juldekorationer på jobbet. Jag gjorde det, men istället för att gnälla gjorde jag något åt saken istället. Jag beslutade mig för att göra en egen. Pga kamerahaveri har jag tyvärr ingen bild under själva tillverkningsprocessen, men ni får en bild av slutresultatet. 
 
 
Det blev en glad prick va!? :) Det hela besår av två filtbitar som jag sytt ihop och fyllt med stoppning. Mun och ögon är fastlimmde och den lilla tomteluvan har jag sytt fast med några stygn, så den inte ramlar av. Numera hänger den utanför dörren till mitt rum på jobbet. Inte svårt att lista ut var jag jobbar va? ;)
 
Nu blir det glögg och julmys! Kramar från Fula Moroten

Julepåsar

Publicerad 2012-12-20 22:55:00 i Jul,

Ibland tryter inspirationen när man ska fixa julklappar eller "gåbortpresenter". Varför inte göra en liten julepåse stället? Jag behövde fixa fyra stycken, så det blev liknande (men inte samma!) innehåll i varje påse.
Jag hittade söta påsar för 10:- styck, som jag dekorerade med hemmagjorda etiketter, en liten målad tvättklämma och en julgranskula av den mindre modellen.
 
 
 
I påsen hade jag lagt ner värmeljus som jag "klätt" med papperstejp. Finns på panduro bla. Trixigt att få bandet runt värmeljusen... men skam den som ger sig! :)
 
 
Hade även varit så flitig att jag gjort egna Mozartkulor. De består av en liten nougatkula som man "klär" i mandelmassa. Sedan doppas dessa små godbitar i smält choklad. Lägg gärna i fina formar, finns t.ex. på Ikea. Stoppa ner i en liten cellofanpåse, knyt ett band runt och så är det klart!
 
 
Sen blev det en liten "Candy Cane" i varje påse och personliga presenter. I denna blev det ascoola underlägg från bluebox.se. Personen i fråga är en smula kaffeberoende. :)
 
 
Lycka till med era egna presentpåsar! Julekramar!

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin