Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Julklappstips #1 Pepparkaksgrissini

Publicerad 2011-11-30 22:00:00 i Bakat/i köket, Jul,

Vi på fula moroten tänkte ge er läsare några tips på hemmagjorda julkappar. Först ut är pepparkaksgrissini! Urenkelt och supergott! Av någon anledning är fula moroten alltid extra hjälpsam när man ska göra något ätbart... ;)



Knåda till pepparkaksdegen och rulla ett par tunna "korvar" av degen. Grädda som vanligt och låt svalna. Om du vill så pynta dem med lite glasyr. Annars är de söta som de är. Använd en gammal konservburk som du pyntat för att sätta pinnarna i. Sen kan du göra en påse eller korg med pepparkaksgrissini och ädelost att ge bort! Extra enkelt (men en smula dyrare) bli det om du köper färdig pepparkaksdeg.



God Jul önskar vi er alla!

Adventsljusstake #4

Publicerad 2011-11-26 19:44:00 i Jul,

En gammal sunkig adventsljusstake blir som ny om man bara hoppar över den tråkiga mossan och de gamla prydnadssvamparna. Hela kaffebönor i botten, kanelstänger och torkade apelsinskivor. Fy fasen vad gott det luktar! :) Och för att få det lite extra lyxigt kan man strö lite guldglitter på toppen.

Så spring inte iväg och köp nya adventsljusstakar. Byt ut dekorationerna och det känns genast mycket roligare.
Här passar det kanske med några rödmålade trolldegs-hjärtan?! Mina ligger fortfarande på tork... :)

Adventsljusstake #3

Publicerad 2011-11-26 18:19:00 i Jul,

Ytterligare ett tips på hur man kan pynta sin adventsljusstake. Här har vi använt oss av stjärnanis och kanel och piffat till det lite extra med de torkade apelsinskivorna som jag gjort tidigare.



Adventsljusstake #2

Publicerad 2011-11-26 11:36:00 i Jul,

Här är ett annat tips för era adventsljusstakar. Något för den som gillar färgglada dekorationer! I den här har vi använt små julgranskulor i olika färger.



Adventsljusstake

Publicerad 2011-11-24 22:26:00 i Jul,

Pimpa er advetsljusstake med polkagrisgodis. Kan det bli enklare och juligare än såhär?!



Dessutom sjukt smarrigt att gå och stjäla en bit ifrån då och då.... ;)

Ibland går det inte som man tänkt sig...

Publicerad 2011-11-22 20:26:36 i Allmänt,

...och vi tycker det är viktigt att visa er läsare att det kan gå åt skogen för oss också. Nedan ser ni vårt misslyckade cupcake-försök. Vi var förväntansfulla för att, för första gången, använda våra nyinköpta cupcake formar, sprits och sockerpasta. Det gick INTE bra! För det första blev degen usel och bara fastnade i formarna. Sedan blev frostingen alldeles för lös. Det hela slutade med ett inferno av utsmetad frosting och muffinssmulor över hela köket. Det enda som fungerade någorlunda var sockerpastan och Emmas tålamod. Som tur var höll fula moroten humöret uppe och var jättesugen på muffins!



Och här ser ni kaoset. Frosting som bara flyter ut och ugnsformar fulla med deg som vägrade släppa!



Men slutresultatet blev ganska okej ändå. Emma lyckades få till några rosor och en kalla. :)



Hoppas ni lyckas bättre med era försök!

Julpysselförberedelser

Publicerad 2011-11-20 18:53:00 i Jul,

I helgen har det shoppats en del inför årets julpyssel.





Klistermärkena som ser ut som lackstämplar och de små julgranskulorna är från lagerhaus. Etiketterna är köpta på Tiger för 10kr.
Nu kör vi!

Förberedelser

Publicerad 2011-11-15 22:09:00 i Jul,

Julförberedelserna har börjat ta fart i redaktionen. Häromkvällen gav jag mig på att torka en apelsin som hade blivit lite halvgammal. Torkade apelsinskivor är fantastiska att dekorera med! :) Tänk bara på att skära skivorna så tunna som möjligt, annars tar det en evighet innan de torkar.



Apelsinskivorna brukar jag ha i ugnen i ungefär 1-2 timmar på 100 grader. När de är färdiga är det superfint att ha i blomsterarrangemang och på kransar! Det kommer med största sannolikhet dyka upp ett par dekorationstips här framöver. Nu ska jag ta och provsmaka lite mer glögg... ;)
/Elin

Det lackar mot jul...

Publicerad 2011-11-09 19:54:00 i Allmänt, Jul,

och det börjar märkas på fula morotens redaktion. Det har börjat bläddras i jultidningarna och glöggen har provsmakats. Vi kan avslöja att det kommer bli flera inlägg närmre jul med tips på hemmagjorda julklappar. :)



Har ni önskemål på något särskilt julpyssel ni vill se här på bloggen så lämna bara en kommentar eller maila oss. :) Vi tar tacksamt emot förslag och tips!

Spika spik...

Publicerad 2011-11-06 20:47:54 i Allmänt,

Jag är sjukt frusen om fötterna när jag sover. Så jag använder ofta (men inte alltid...) mina dunsockar. Mitt stora problem är förvaringen. Var sjutton ska man ha dem? Påsen hamnade sällan på samma plats med ett frustrerat letande och frusna fötter som följd. Jag kom ju aldrig ihåg vad jag hade lagt dem!
Så jag löste problemet med att spika en liten spik i sidan på min byrå i sovrummet. Smart förvaring? Nu vet jag i alla fall alltid var jag kan hittar mina älskade dunsockar när jag fryser om fötterna...






Lite lagom ansträngande aktivitet en lat söndag...
/Emma

Mönstertips

Publicerad 2011-11-01 20:29:27 i Allmänt,

På sistone har jag inte varit så aktiv med virkningen, men det ska det bli ändring på! Jag hittade en finfin sida på nätet med en massa gratismönster. Amigurumi på svenska kallas bloggen. Den är proppfull med fina mönster och inspiration för alla virksugna.
Bjuder på en bild av mitt senaste alster. Mönstret finns i Mia Bengtssons första bok: "virka amigurumi". Detta fantastiska proffs hittar ni på en kreativ liten blogg. Där finns en massa inspiration och bra tips för alla oss amatörvirkare.

På schemat står nu mitt sedvanliga kvällste och sköldpaddsvirkning. :)
/Emma

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin