Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Nya loppisfynd

Publicerad 2011-06-29 20:16:23 i Allmänt,

Nu har en annan sprungit på loppis igen. Hittade dessa små urfina plåtaskar som jag inte kunde låta bli! Visst är de fantastiska? Passar utmärkt som förvaring till alla små pysselgrejer man har. Dessutom är de urbilliga. Kostade inte mer än 5:-/styck. Det gillar vi!
/Emma



Glad midsommar

Publicerad 2011-06-24 14:03:51 i Allmänt,

Glad midsommar önskar vi på fula morotens redaktion! Fula Moroten har FF idag (och har lite svårt att ta foton själv pga bristen på armar...) och jag antar att han redan dansat kring stången och provsmakat snapsen. Därför får midsommar-bilderna vänta lite. Bjuder på ett foto från förra sommaren så länge. 

 
Glad midsommar på er alla!

Lat...

Publicerad 2011-06-23 14:51:14 i Allmänt,

Vissa dagar orkar man bara inte vara kreativ och pysslig efter jobbet. Då blir inte inläggen mer inspirerande än så här. Bjuder iallafall på en bild av min knasiga katt. Han älskar att mysa i sängen, som ni kanske förstår av bilden. Tycker iallafall den här bilden fångar min sinnesstämmning idag...

Band

Publicerad 2011-06-20 21:39:12 i Återanvänt/Tips,

Tips! När ni köper nya kläder så finns det ofta små band i kläderna för att kunna hänga upp dem på galgar. Jag tycker oftast att de är oerhört irriterande och klipper bort dem så fort jag kan. SPARA BANDEN! Fungerar bra till presentrosetter, vinglasmarkörer, dekorationer till kort och en massa andra saker. :)
/Emma

Drömfångare enligt "iiasofia"

Publicerad 2011-06-19 18:29:45 i Allmänt,

När jag surfade runt idag stötte jag på det sötaste pysslet jag sett på länge! Fina små drömfångare.
iiasofia heter bloggen och där finns även en beskrivning på hur man gör.



Något som piggar upp och en riktig färgklick i inredningen. Jag vet vad mitt nästa projekt blir!

/Emma

Pimp my bag

Publicerad 2011-06-18 17:43:14 i Återanvänt/Tips,

Köpte en väska och var inte helt nöjd med tofsarna på framsidan. Så jag gjorde om den! :)
Emma hittade ett hänge på Rusta och köpte det till mig. Så häromdagen gjorde jag äntligen om väskan.

Så här såg väskan ut innan jag tog av tofsarna.



Och så här såg hänget ut innan jag slaktade det.



Och här är väskan i färdig form. Är ganska nöjd. Tror dock att jag ska försöka hitta en lite mindre ring att hänga de små kedjorna i, eller eventuellt försöka få tag på en liknande karbinhake. Annars är jag väldigt nöjd.



Jag delade på karbinhaken och själva ringen för att få två hänge. Sen använde jag en tång för att plocka isär kedjorna lite och fästa på vardera del. Efter det hängde jag mina två nya hänge på varsin ände av snöret på väskan.



Nu får jag snart ta ut min nya väska på lite äventyr.
/Elin

Shopping #2

Publicerad 2011-06-17 10:42:39 i Allmänt,

Igår blev det lite shopping i en panduro hobby outlet. Äntligen fick jag tag i lite fina tyger och tygdekorationer! Har ett par projekt på gång uppe i hjärnkontoret som kräver lite tjusiga tyger.

Här är allt jag köpte: 6 tygbitar, 2 stämplar, strass-dekor till tyg (band och strassmotiv), dekorstenar och amigurumikit och dockhår.


Tygerna tänkte jag nog ha till att sy påsar av olika slag. Vinpåsar är ett projekt jag tänkt på länge. Känns som det skulle bli extra kul att ge bort en flaska vin om man hade en hemmagjord (och återanvändbar!) påse att ha den i. Dekorbandet tänkte jag ha till just såna påsar. Dekormotivet tänkte jag stryka på en ful men vansinnigt bra laptopväska.



Söta tygbitar, eller hur! :)



Amigurumikitet var en liten bonus. Man fick med beskrivningar, fyllning, garn och ögon. Håret köpte jag till framtida amigurumis.


I sommar kommer det pysslas för fullt kan jag lova! :)
/Elin

Cake pops

Publicerad 2011-06-17 08:25:06 i Allmänt,



Jag är med hos Tårtpalatset & tävlar om
ett läckert cake pop kit.
var du det oxå
.

Här hittar ni fler tips och recept på cake pops.
Tasteline
Bakerella

Vi har inte provat att göra cake pops själva ännu, men det får nog bli en provomgång snart. Har ni tips på cake pops och hur man gör dom så lämna en kommentar! Vi kan nog behöva all hjälp vi kan få... :)

Pimp my shoes

Publicerad 2011-06-15 21:52:24 i Återanvänt/Tips,

Köpte ett par skor på rea som jag inte blev helt nöjd med. Färgen var alldeles för ljus för mina bleka fötter. Men så plötsligt, till min stora glädje och Emmas stora förtret, gick Emmas hårspänne sönder. Jag fick då den briljanta idén att pimpa mina skor med blommorna från hårklämmorna istället. Visar före och efter bilder här nedanför. Detta är ett bra bevis på att man inte ska slänga saker bara för att det går sönder!



Fick sprätta bort rosetterna och sen sydde jag på blommorna. Det gick alldeles utmärkt med dubbel tråd, vanlig nål och en liten tång som hjälp för att kunna dra igenom nålen.



Och så här blev resultatet! Jag tycker dom blev urtjusiga!


Ett felköp som blev väldigt bra tillslut! Och det är lite extra gött att veta att ingen annan har ett par likadana skor som jag. ;)
/Elin

Souvenir

Publicerad 2011-06-12 21:08:12 i Smycken,

I måndags kom jag hem från en konferensresa och tänkte köpa några presenter att ta med mig hem. Jag kunde inte hitta något jag ville köpa, men upptäckte att där fanns häftiga stenar. Så jag tog med mig ett par stenar och idag har jag gjort smycken som aldrig förr! Naturligtvis måste man se till så att man inte plockar stenar från någon nationalpark eller liknande. Visar ett par bilder på vad jag gjort. Jag använde mig av silvertråd som jag köpte på Pandurohobby och använde andra gamla smycke-delar som jag köpt sen innan eller som kommit från gamla halsband jag inte använder längre.





Så här blev det färdiga hänget. Perfekt att använda en liten karbinhake för den här typen av smycke. Då kan man byta hänge eller halsband när man vill. 



Och här är halsbanden i sina färdiga former. Tycker det blev snyggast med lite grövre kedjor. 



Sen gjorde jag även två örhänge. Jag använde mig av två gamla örhänge som jag inte använt på flera år och som säkert bara kostade 50kr. 



Använder man sig av en liten karbinhake kan man använda hänget som t.ex. mobilsmycke också.



Jag tror att kattvakterna kommer bli nöjda med halsbanden. Blev själv väldigt nöjd! Tycker att det här är en perfekt och personlig rese-present.
/Elin

Picnicfilt

Publicerad 2011-06-07 21:44:41 i Sytt/tyg,

Förra året gjorde jag en egen picknickfilt. Jag var hjärtligt trött på alla gamla filtar som ständigt ledde till fuktiga ändor och en massa souvenirer från skog och mark (taggar och elände som skulle plockas bort).





Jag hade turen att få tag i en urbillig fleecepläd och köpte en bit vaxduk i en butik som hade detta i metervara. Det fiffiga med vaxduk i botten är ju att det både skyddar från fukt och taggar.

Sen är det bara att klippa och sy. Använde själva pläden som mall när jag måttade vaxduken. Jag sydde ihop avigorna, men lämnade en kortsida öppen. När man sedan har vänt filten på rätt håll igen så är det dags att fästa band. Banden håller ihop filten när man rullat ihop den.











Hade jag fått göra om något idag så hade jag använt mig av något annat material än fleece (väldigt tålamodskrävande att jobba med) och så hade jag satt banden tätare ihop. Ett tips är ju att faktiskt använda sig av en pläd, eller en annan typ av filt, då det är bekvämt att jobba med (slipper fundera över kanter som fransar sig eller vilka mått man ska använda)

Nu hoppas jag bara att sommaren bjuder på många tillfällen att använda picknickfilten. Det verkar ju lovande hittills!
/Emma

Gamla inlägg

Publicerad 2011-06-04 23:31:59 i Allmänt,

Ni vet väl att ni fortfarande kan se våra gamla inlägg som inte lägre får plats på förstasidan? De återfinns antingen under "kategorier" eller "arkiv" här till höger.
Mycket nöje!

Presentinslagning

Publicerad 2011-06-04 15:47:21 i Kort/Presenter,

Nu ger jag mig ut på outforskad mark - nämligen presentinslagning. Vi är nog många som önskar att vi kunde slå in presenter som de riktiga proffsen. Men med lite enkla knep kan även vi amatörer piffa till våra presenter.



Olika material på ett paket ger en trevlig känsla. Vissa använder gamla serietidningar, tapet, tyg etc för att skapa lite mer "liv" i paketet. Vad gäller snöre kan man göra lite som man vill, vissa struntar i det helt. Jag brukar själv försöka hoppa över de där man handlar i vanliga matbutiker. Jag gillar att slå in presenter med natursnöre eller sidenband.


Sen är det alltid bra med något litet "pynt". I det här fallet har jag använt ett litet trähjärta. Men varför inte en liten blomma från trädgården? (murgröna är ett hett tips) Eller kanske tårtpapper (ger en fin känsla av spets på paketet), stickers, något virkat, knappar, foto, skriven text (dikt, egna visdomsord etc). Möjligheterna är oändliga. Bara fantasin sätter gränser!


Och här ser ni våra älskade klämmor "in action". Perfekta små kort/kuverthållade.


Njut av solen!
/Emma

Kokosnötter

Publicerad 2011-06-01 19:16:15 i Allmänt,

Hej igen!

Vill bara tipsa om ett härligt pyssel jag såg på en blogg häromdagen. Snacka om kreativt! Ett pennställ av en kokosnöt! Återfinns på en mysig blogg som heter Quietland. Jag misstänker att dessa underbara skapelser kan ha flera olika användningsområden. :)



Bild från http://quietland.blogg.se/

Mys!

Publicerad 2011-06-01 18:17:34 i Allmänt,

Krasslig idag, och helgjour imorgon. Typiskt! Blev därför extra glad när jag såg att favorittidningen kommit ut med ett nytt nummer. Nu blir det kaffe och mys i soffan. Trevlig långhelg önskar jag er alla! :) Pyssla lugnt!

/Emma

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin