Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Isbitar

Publicerad 2011-05-29 21:47:46 i Bakat/i köket,

Om man känner för att piffa upp sina drinkar lite, vare sig det är kolsyrat vatten eller en god coctail, är "pyntade" isbitar ett oslagbart tips. Visar lite bilder från några vi gjorde under dagen. Vi använde oss av citronmeliss, mynta, frysta björnbär och hallon. Blir supersnyggt i glasen!


Pip envisades med att vara med under isbitstillverkningen, så han fick vara med på bilden också. :)

Tjusigt värre! För att slippa ett mindre nervsammanbrott när man häller i vattnet kan man använda sig av en bringare.




Ser fint ut och smakar supergott! Hoppas ni haft en fin söndag!
/Emma och Elin

Receptbok #2

Publicerad 2011-05-28 10:31:34 i Bakat/i köket,

Nu kommer bilderna på min receptbok. Perfekt att köpa en billig anteckningsbok på rea och sen dekorera den efter egen smak.



Det är däremot värt att lägga lite pengar på ett ark med bokstavsklistermärken, iallafall när man ska ha det till framsidan på receptboken (eller till exempel fotoalbumet). Det är lättare att få snyggt och det är enkelt att göra om ifall man skulle ångra sig.



Insidan dekorerar man om man känner för det, eller så struntar man i det. Jag valde att skriva ut ett par av mina gamla recept på datorn, eftersom de gamla lapparna hade blivit alldeles för fläckiga efter allt bakande. Tyckte dessutom att det var ganska kul att sitta och leka med olika tysnitt och layout till recepten. Men flera recept har jag bara klistrat in som de är, eller skrivit direkt i boken. Receptet på Hannas smulpaj bjuder jag på! Världens godaste smulpaj och det funkar till vilken fyllning som helst. Min egen favorit är äpple och blåbär. Bra att bjuda på i väntan på sommaren!
/Elin

Lingonvecka...

Publicerad 2011-05-20 10:37:09 i Allmänt,

Alltså, här om dagen hittade jag det roligaste och gulligaste i affären! Var tvungen att ta en bild med min (urusla) mobilkamera för att visa er! Renée Voltaire har olika produkter i "Lingonvecka-serien", namnet säger ju en del om användningsområdet. Ett stort plus är att det är 100% ekologisk bomull. :)


Kul tycker i alla fall jag! :)

Kalasfat

Publicerad 2011-05-16 21:17:32 i Virkat,

Jag är så himla fikasugen! För att stilla mitt begär så monterade jag mitt superduperfina (superduperrosa) kakfat som jag fått av mina fina vänner Fia och Gustav. Tack! Sedan åkte alla kakor, muffins, bullar och tårtor upp på fatet. Vilken färgklick det blev! Det finns en överhängande risk att jag låter den stå framme, som en uppiggande liten detalj i köket.

/Emma




Smycken för välgörenhet - del 2

Publicerad 2011-05-16 20:42:08 i Smycken,

Ett örhänge som gjordes av en av deltagarna på vår smyckesworkshop gick tyvärr sönder, men det ger mig ju ett utmärkt tillfälle att visa steg för steg ett exempel på hur enkelt det kan vara att göra örhängen :)

Du behöver:
* pärlor
* hattpinnar
* örkrokar
* platt-tång
* rundtång
* avbitartång
Gör så här:
Trä upp pärlorna på hattpinnen
Använd platt-tången för att göra en vinkel på hattpinnen precis ovanför pärlorna
Ta ett fast tag med rundtången ca 1 cm från vinkeln
Rulla ihop hattpinnen till en ögla
Knipsa av den utstickande delen med avbitartången, haka på örkroken, jämna till öglan vid behov - Klart!
Lycka till!
Sanna - Schmii

Paus i städningen...

Publicerad 2011-05-14 15:19:26 i Allmänt,

Har städat i ett par timmar nu och kände att det var dags för en paus! Förra veckan köpte jag två nya tidningar (de två främre i bilden här nedanför) och jag har dessutom fått en hel drös gamla tidningar från världens snällaste moster! :) Älskar att bläddra i inrednings och pysseltidningar. Så nu ska jag ha lite eftermiddagsmys innan jag fortsätter med städningen!


Trevlig helg på er alla!

Ny pysselförvaring

Publicerad 2011-05-09 21:31:21 i Allmänt,

Många av oss har ju inte lyxen att kunna inreda ett helt pysselrum. Men pyssel blir faktiskt mycket roligare om man lätt kan komma åt sitt material. Att behöva utföra en mindre expedition varje gång man vill pyssla kan ju suga lusten ur vem som helst. Så därför köpte jag nyligen en billig lådhurts för att kunna köra fram den när pysselsuget smyger på. Dessutom införskaffade jag för en tid sedan en ny förvaring på Clas Ohlson åt mina pärlor och verktyg, som ni kan se på bilden nedanför. Visst, det är en ganska ocharmig verktygslåda men den funkar perfekt till pärlor och liknande! Jag blev vansinnigt nöjd!



I locket, på toppen av lådan, har jag förvaring av verktyg och större material som inte fick plats i lådorna nedanför. Det är verkligen värt en liten slant för att få ordning bland alla pysselsaker.
/Elin

Tråkigt väder...

Publicerad 2011-05-03 20:43:45 i Virkat,

Tråkigt väder (som regn och hagel i maj t.ex...) är perfekt virk-väder! Eftersom virklusten föll på ikväll tänkte jag tipsa Er om en hemsida som heter Mönster arkivet. Den är fullproppad med gratis mönster för virkning, stickning och mycket mer och är ni sugna på att börja med till exempel virkning är det perfekt att börja med ett mönster där ifrån. Vi bjuder på en bild på Emmas virkade jordgubbar som inspiration.


Enligt Emma kan det vara bra att virka själva korgen i något tjockare garn eftersom handtagen på hennes korg blev lite för klena. Själv tycker jag att både korgen och jordgubbarna är supersöta och jag längtar plötsligt efter sommaren!
/Elin

Diskmaskin

Publicerad 2011-05-02 21:11:16 i Allmänt,

Sen vi skaffade diskmaskin känns det som vi har fått massor med fritid! Enda problemet med diskmaskinen är att den är förfärligt ful. Och eftersom det är en bänkdiskmaskin så syns den extra mycket. Jag hade ett par vägg-dekorationer kvar som jag köpt på ikea och provade att sätta dem på luckan på diskmaskinen. Resultatet kan ni se här nedanför.



Tror dock jag ska försöka hitta lite snyggare dekoration. Jag såg det här tipset i en tidning för ett tag sen där de hade dekorerat en tvättmaskin med dekorplast. Snyggt som attan blev det! :) Jag har använt mig av väggdekor inne i mitt badrum och även på min sänggavel. Jag får visa det i ett senare inlägg!
/Elin

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin