Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Fina marmeladburkar

Publicerad 2011-07-30 18:39:59 i Bakat/i köket,

Åh, vad härligt det är att göra egen marmelad. I år gjorde min krusbärsmarmelad succé! Den är busenkel att göra.
"Snygga till" ca 1 liter bär. Koka med en liten skvätt vatten i några minuter. Mosa bären. Tillsätt ca 3,5 dl syltsocker. Sedan ska det koka någonstans mellan 20-40 minuter (väldigt olika beroende på hur mogna bären är). Gör marmeladtestet om Du känner dig osäker.

Sedan kommer vi ju till det roliga! Att göra snygga marmeladburkar. Här har jag använt gamla sillburkar (duktigt diskade förstås...) Jag brukar hälla kokande vatten i burkarna en gång också för att "desinficera" dem. Får för mig att marmeladen håller bättre då. Kolla sedan i gömmorna så hittar Du säkert gamla stuvbitar av tyg. Klipp till en lagom bit och sätt på locket. Bind sedan ett snöre eller sätt ett gummiband runt för att hålla tyget på plats.

Jag har satt fast etiketten i snöret, men man kan såklart klistra fast en etikett på burken. Detta ska helst göras innan burken åker in i kylskåpet. Kondens gör att det blir svårt att göra i efterhand.
Passa på att göra sylt eller marmelad i det tråkiga vädret och gör någon glad med en liten present! :)
/Emma

Nytt projekt

Publicerad 2011-07-30 18:18:18 i Allmänt,

Fula moroten har idag övervakat ett nytt projekt som ni kan se på bilden. Han var väldigt hjälpsam med att byta trådrulle och kom med bra (och ibland en smula irriterande) anmärkningar på arbetet.
Det verkar som att projektet på något sätt involverar en vinflaska. Alternativt är Fula Moroten bara sugen på ett glas vin nu på lördagskvällen. Det är ju trots allt helg....

Nu ska ett par ur redaktionen baka. Får se om det blir något som kommer ut på bloggen. :)
Trevlig lördagkväll på er önskar Fula moroten med redaktion

Smycken för välgörenhet del 3

Publicerad 2011-07-23 19:09:52 i Smycken,

Här är bilder på de övriga smyckesmodellerna jag gjorde för vårt jobbevent.
Fyra olika enkla örhägensmodeller, till de stora örhängena har jag använt memorywire för armband för att skapa ringarna:
Två olika armband, ett länkat och ett på memorywire, det senare är otroligt enkelt att göra, det luriga är att wiren kan vara väldigt hård och lite svår att böja till öglor av i ändarna. Jag har satt ett hänge i öglorna i varje ända för lite snyggare finish.
Sanna

Hårklämmor och annat hårpyssel

Publicerad 2011-07-19 20:02:00 i Allmänt, Skönhet,

Inför ett bröllop som jag skulle på förra året hittade jag inget bra att sätta upp håret med. Eftersom jag inte hade någon som kunde hjälpa mig sätta upp håret (pojkvännen räknas ju knappast...) ville jag ha något snyggt, men ffa enkelt. Det var verkligen inte det lättaste att hitta! Till slut gav jag upp och bestämde mig för att göra ett eget. Gjorde en klämma med en stor röd blomma på, som matchade min fina klänning.

 

Nu gick det tyvärr sönder (anledningen till varför man alltid ska ha en reservplan när man ska på bröllop...) så jag kan inte visa det här. Men jag tänkte att jag kunde visa er lite av materialen man kan ha till egna hårklämmor och dyl. Återkommer med bilder när jag gjort ett nytt!

/Elin



Pärlshopping!

Publicerad 2011-07-14 20:19:33 i Smycken,

För att kunna pyssla smycken behöver man material :) Och det här härliga paketet var jag och hämtade på posten idag!
Och det innehöll följande godsaker, gissa vem som är sugen på att pyssla?! :D
Sanna - Schmii

Inbjudningar

Publicerad 2011-07-13 20:52:53 i Allmänt,

Måste passa på att tipsa om en toppenbra sida som posten har. De kallar den glädjespridaren. Fullproppad med roliga inbjudningskort, gratulationskort etc. Helt klart värt ett besök!

/Emma

Rårörda jordgubbar, eller typ jordgubbssylt

Publicerad 2011-07-10 20:35:02 i Bakat/i köket,

Hittade en hel hög med jordgubbar i landet idag, och jag som trodde att säsongen var slut! Tänkte tipsa er om världens enklaste variant på jordgubbssylt. Fast det borde nog egentligen kallas rårörda jordgubbar.




Man blandar helt enkel jordgubbar med vanligt socker. Se upp så ni inte tar för mycket socker bara! Till mängden jordgubbar jag hade så använde jag nästan 1/2dl socker och det blev på gränsen till för sött. Så ta hellre en mindre mängd socker och smaka av flera gånger istället. Jag brukar mosa bären litegrann och sedan använda en vanlig elvisp, men det går alldeles utmärkt med bara en vanlig gaffel och lite tålamod.




Sedan kräver ju den här sylten att den fryses för att hålla sig. Den tål inte särskild lång tid i kylskåp. Men den är fantastisk att plocka fram till desserter och tårtor under hösten och vintern. En smak av sommaren, under de mörka årstiderna, uppskattas alltid! Så ner med sylten i en gammal gräddfilsburk (eller liknande) och kasta in den i frysen. Bra att märka burken med datum, så man inte står om några år och undrar när man gjorde smörjan...



Funkar bra med hallon också... :)
/Emma

Kort

Publicerad 2011-07-06 18:50:42 i Kort/Presenter,

Visar här bilder på våra senaste kort vi gjort. Det ena (ganska självklart vilket...) var till ett barnkalas och det andra till en vän som fyllde år. Använd gärna olika papper i flera lager, det skapar ett större djup i kortet. 




Insidan kan man dekorera ganska sparsamt utan att det gör något. Det räcker med ett klistermärke eller någon stämpel för att det ska kännas lite "roligare".



Hoppas ni har fått lite inspiration till era egna hemmagjorda kort! :)
/Emma & Elin

Fin present!

Publicerad 2011-07-05 21:02:01 i Kort/Presenter,

Vi fick för ett tag sen en present från bästaste mostern. En ursöt plåtburk, med två olika tesorter.



Åh, vad glada vi blev! En perfekt present om man inte har tid eller lust att krångla med presentpapper och snöre. Ät/drickbara presenter är alltid bra att ge bort. :)
Sommarhälsningar från fula morotens redaktion

Gött i solen

Publicerad 2011-07-01 10:03:24 i Moroten,



Sommartid går bloggen lite på halvfart. Särskilt när chefsredaktören jämt och ständigt tar välbehövliga (?) pauser... Vi hoppas kunna uppdatera bloggen med lite härligt sommarpyssel, så att ni ändå får den inspiration ni behöver under härligt lata och mysiga sommardagar.

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin