Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Gott Nytt År!! Och ny look...

Publicerad 2011-12-31 18:33:54 i Moroten,

Lagom till att det nya året är på väg att starta har vi valt att hotta upp bloggen lite med en ny look. Ni som själva har blogg kan titta in på shabbyblogs.com och leta upp er egen favorit! Det bästa av allt är att det är gratis! :)Nu har fula moroten fullt upp med att kyla champagnen och förberedelserna inför årets sista fest.
Gott nytt år på er allesammans!
/Fula morotens redaktion

Nyårsdukning

Publicerad 2011-12-31 18:32:55 i Allmänt,

Vi måste bara ge er ett superenkelt tips på nyårsdukning! Knyt fina band runt ljusstakarna (anpassas superenkelt efter färgtema) och sätt en fin blomma eller bukett på bordet. Strö glitter på blomman och lite konfetti på bordet så är man färdig!Nyårskramar från Fula Moroten

Tävling!!

Publicerad 2011-12-21 23:17:03 i Allmänt,

Äntligen är det dags för Fula Morotens jultävling! Två vinster finns i potten. Ett urfint armband från schmii-smycken och 6 vinglasmarkörer från fula moroten!Tävlingsregler:
1 lott: Ge en kommentar till detta inlägg med tips på vad ni vill se mer av på bloggen. Glöm inte email-adress!
2 lotter: Tipsa om denna tävling på er blogg (ni får gärna använda bilden här ovanför) och lägg till länken i er kommentar här. Alternativt, lägg en kommentar här samt tipsa om tävlingen till tre vänner i ett email och skicka en kopia till [email protected]

Tävligen pågår till 7 Januari kl 12.00. 
Lycka till och God Jul!
/Fula morotens redaktion

Att vara ute i god tid...

Publicerad 2011-12-20 20:15:00 i Bakat/i köket, Jul,

.. är ju inte min starka sida. Detta leder till allehanda panikpysslande. I år är jag liiiiite sen med mina julkort. Men skam den som ger sig! Med vanligt porto och enkla kort kan även den mest oplanerade pysslaren klara sig ifrån julkorten man köper på Ica.Här är ett par av mina alster. Ett enkelt vitt kort kan snabbt bli ett fint julkort. Klistra fast någon fin dekoration på insidan. Här har jag använt ett litet trähjärta. Bind sedan ett fint band runt och vips så har man fått sig ett kort som ser ut som en julklapp. Busenkelt!Lycka till alla sista minutenpysslare!

Pimpade etiketter

Publicerad 2011-12-17 09:16:00 i Jul,

Hej hopp på er! Här kommer lite bilder på etiketterna vi gjorde tidigare, fast de har blivit lite piffigare. Hur enkelt som helst om man har ett par stämplar eller några klistermärken. Eller varför inte rita något själv?Julkramar från Fula moroten med redaktion

Julklappsinslagning

Publicerad 2011-12-16 10:59:00 i Jul, Kort/Presenter,

Här kommer ett par av julklapparna jag nyss slagit in. Fula moroten tror givetvis alla är till honom (han har en något självcentrerad världsbild) så jag fick helt enkelt sparka ut honom ur lägenheten ett par timmar så jag fick lite lugn och ro i julklappsinslagningen.

Personligen är jag väldigt förtjust i att använda brunt "klassiskt" inlagspapper och sen pimpa mina julklappar med julgranskulor (ett tips som jag har stulit från en pysslig svägerska). Och här nedanför ser ni ett par av mina paket.Här nedanför ser ni ett paket som inte är klassiskt "juligt". Tycker det är lite kul att anpassa paketen efter vem som ska få det. Detta paket ska min syster få och jag har använt svart sidenband och små julgranskulor i olika "icke-juliga" färger. Snyggt, eller hur!

Sen har vi ju givetvis barnpaketen, och då krävs ju ett lite roligare papper. Älskar detta lite knasiga från lagerhaus. Kanonfint!Hoppas ni blev inspirerade!

Fula moroten vill leka tomte....

Publicerad 2011-12-15 21:02:00 i Jul, Moroten,

Fula moroten är på riktigt julhumör, och vi på redaktionen har hört ryktas om att chefredaktören vill ha en liten jultävlig här på bloggen. Så håll utkik för en chans att vinna fina priser! :)

Igår hjälpt fula moroten till med lussekattsbaket. Och han skulle givetvis göra ett självporträtt i lussekattsdeg. Tyvärr ramlade några av russinen till munnen ut, men fula moroten var lika glad för det! Han hade till och med hittat sin tomteluva och var på extra gott humör.Julkramar från redaktionen!

Mozarts kulor

Publicerad 2011-12-15 20:45:00 i Bakat/i köket, Jul,

Nu ska ni få reda på den fenomenala hemligheten som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Världens enklaste julgodis! Jag ska nämligen berätta för er hur jag gör mozartkulor (som jag lite skämtsamt brukar kalla "mozarts kulor". Det passar bra att skriva på era hemgjorda etiketter...)

Gör små kuber av nougat som ni sedan täcker med ett tunnt lager mandelmassa. När man plattar ut mandelmassan kan den vara lite besvärlig att jobba med, men om ni fuktar händerna lätt med vatten så går det mycket bättre.


Smält choklad i ett vattenbad. Jag brukar använda mig av både ljus och mörk choklad, ungefär 50/50. Doppa de små kulorna i chokladen och lägg upp på bakplåtspapper för att stelna.För att piffa till dessa små godbitar kan man ju använda lite fina bakformar. Hittade julfina formar på Ikea när jag var där sist.


Passar utmärkt att ge bort i present! Lägg i cellofan och knyt ett juligt band runt så har du en finfin julklapp.

Julklappstips #3 Diadem

Publicerad 2011-12-12 22:53:50 i Allmänt,

Ett gammalt tråkigt diadem kan man enkelt piffa upp och ge bort till en vän som gillar hårdekorationer. I det här exemplet använde jag mig av ett svart plastdiadem, svarta fjärdrar, svart ståltråd och en liten dekorsten (som är från en gammal ring som gått sönder). Jag fäste fjädrarna med den svarta ståltråden och stenen fäste jag med limpistolen.Urtjusigt om jag får säga det själv. :)
/Elin

Julbak

Publicerad 2011-12-11 21:53:00 i Bakat/i köket, Jul,

Nu bakas det för fullt! Lussekatter, pepparkakor och en hemlighet som kommer att synas på bloggen senare. Titta in för att se ytterligare julklappstips!

 
Visst ser det smarrigt ut! :) Lycka till med ert eget julbak!

Egna etiketter

Publicerad 2011-12-06 17:52:00 i Jul, Kort/Presenter,

Vi på fula moroten brukar göra våra egna juletiketter. Hur enkelt som helst! Använd en etikett du tycker är snygg i modellen och använd den som mall. Sen är kartong och en sax det enda du behöver. Fula moroten var mycket hjälpsam när det skulle börja göras etiketter.Och så här blev resultatet! Hur enkelt som helst, och man kan pynta dem hur mycket man vill. Dessutom billigt, och man får aldrig slut på julkappsetiketter.Hoppas ni får till snygga etiketter själv! :)

Körkortskort

Publicerad 2011-12-04 09:44:58 i Allmänt,

Vi har en vän som körde upp för körkortet för en tid sedan, och givetvis klarade hon det! :) Eftersom vi visste det hade vi förberett ett litet grattiskort och köpt ett urgulligt choklad som grattis till henne.

Julklappstips #2 Sovmask

Publicerad 2011-12-02 13:42:28 i Allmänt,

En gammal sovmask blir lätt en ny uppdaterad julklapp till någon som reser mycket. Detta var en sovmask som jag fick av en vän som flugit mycket och fått dessa från flygbolaget på varenda resa. Jag tog helt enkelt och pimpade sovmasken med några strass-stenar och vips så har man en väldigt mycket sötare sovmask!Och här nedaför ser ni resultatet. Det är dessutom relativt enkelt att sy sin egen sovmask om man är lite begåvad med symaskinen. Utgå från en gammal sovmask och använd den för att rita ett mönster.Hoppas ni lyckas med era egna sovmasker! Dröm sött! :)

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin