Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Uppgradering av regnjacka - dragsko i huvan

Publicerad 2011-10-16 15:31:09 i Sytt/tyg,

Jag insåg behovet av en ny regnjacka efter ett par timmar i snöblandat regn och hittade ett mkt bra fynd på rean. Tyvär upptäckte jag till min irritation när jag invigde den att huva saknade dragsko och därför blåste av. Men, det var snabbt och enkelt åtgärdat :)
Det som behövs är att huvan har en kanal där man kan trä ett resårband (annars får du sy en söm ca 1.5 - 2 cm från kanten), ett resårband med två stoppar:
Öljetter och en öljett-tång:
Har du aldrig använt en öljett-tång innan så kan det vara värt att testa vilket håll man ska använda den på först, för det finns ett rätt och ett fel håll (den närmsta öljetten har blivit ihopklämd korrekt):
Sedan är det bara att försiktigt sprätta upp sömmen 2-3 cm längst ner på sidan av huvan så du kommer åt, klipp ett litet hål (för de här öljetterna räcker 2-3 mm i diameter) med en vass sax eller en håltång, var försiktig så hålet inte blir för stort!:
Sätt i en öljett utifrån och kläm till ordentligt! Var noga så inte tyget fastnar på baskidan och veckar sig:
Upprepa proceduren och sätt i en öljett en dryg cm längre upp:
Gör sedan likandant på andra sidan av huvan och trä i resårbandet, glöm inte att göra en knut i änden så det inte åker igenom och att sätta på "stoppen", sedan är det bara att dra igenom kanalen till andra sidan av huvan och göra likadant där. Fäst gärna en säkerhetsnål i änden få blir det enklare att trä genom:
Sy ihop sömmarna igen och voila! En kvart senare är jag redo att ge mig ut i höststormarna igen :)
Sanna - Schmii

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin