Mozarts kulor
Nu ska ni få reda på den fenomenala hemligheten som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Världens enklaste julgodis! Jag ska nämligen berätta för er hur jag gör mozartkulor (som jag lite skämtsamt brukar kalla "mozarts kulor". Det passar bra att skriva på era hemgjorda etiketter...)
Gör små kuber av nougat som ni sedan täcker med ett tunnt lager mandelmassa. När man plattar ut mandelmassan kan den vara lite besvärlig att jobba med, men om ni fuktar händerna lätt med vatten så går det mycket bättre.

Smält choklad i ett vattenbad. Jag brukar använda mig av både ljus och mörk choklad, ungefär 50/50. Doppa de små kulorna i chokladen och lägg upp på bakplåtspapper för att stelna.

För att piffa till dessa små godbitar kan man ju använda lite fina bakformar. Hittade julfina formar på Ikea när jag var där sist.

Passar utmärkt att ge bort i present! Lägg i cellofan och knyt ett juligt band runt så har du en finfin julklapp.