Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Cake Pops, försök #1

Publicerad 2011-08-09 22:45:23 i Bakat/i köket,

För ett tag sedan vann vi på fula moroten ett kit för att göra cake pops, och för några dagar sen gjorde vi ett försök. I princip verkar det som att recepten för cake pops är ganska lika. De består oftast av: kakor (t.ex. ballerina kladdkaka), lite philadelphiaost, smält choklad + ev dekoration. Vi använde oss av ballerina kladdkaka, och fula moroten var väldigt uppspelt över att prova cake pops.



Han ville så gärna se exakt hur det gick till så vi fick hålla honom så han kunde se över kanten.



Och sen var han inte så hjälpsam när vi skulle rulla smeten. Han tittade mest på och var sjukt sugen på att smaka på degen. Men hjälper man inte till får man vänta!



För att få snygga cake-pops kan man säga att föregående steg är det viktigaste. Att få popsen runda och jämna är jätteviktigt. Vi hade även problem med att få våra pops att släppa från tallriken, så dom blev lite platta i botten.



Och här ser ni våra första cake pops! Kanske inte de vackraste cake-popsen världen har skådat, men det var ju faktiskt första försöket. :) Lite klurigt var det, men ganska kul. Och det går jättefort, bara lite väntetid när kulorna ska svalna lite i kylen, men då kan man passa på att smälta choklad. Perfekt om man vill göra något uppseendeväckande på en fest men inte lägga för mycket tid på det. Och det blir givetvis ännu roligare om man dekorerar dem lite mer. Hoppas vi lyckats inspirera några egna försök för er!
Fula Moroten tyckte iallafall att de var otroligt mumsiga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin