Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Pimpat mentosrör

Publicerad 2013-10-28 17:00:00 i Allmänt,

Nu har jag börjat med decoupage! Fantastiskt roligt. Jag behövde något att träna mig på och anföll ett försvarslöst stackars mentosrör (ett sånt som man köper i taxfree-shopen). Supergoda f.ö.! ;)
 
 
Jag målade röret med vanlig akrylfärg. Men det var svårt att få det att täcka riktigt bra. Nästa gång klär jag nog in det i papper istället.
 
 
 Relativt bra resultat för att vara första gången tycker jag. Tänkte ha mina penslar i röret. Perfekt förvaring och bra när man kan återanvända saker! Fula Moroten ♥ recycling! Nästa projekt blir min gamla Ikea-pall. Får se hur den stackaren blir när jag är färdig med den.
 
Nu är det filmtajm! Kram kram
 

En pryl, flera användningsområden

Publicerad 2013-10-27 15:37:00 i Allmänt,

I onsdags smet jag in om Søstrene Grene innan jag skulle hem från jobbet. Vilken farlig butik det är! Det finns massor av pyssel och roliga prylar. Mitt mål var att hitta någon liten förvaring till badrumsskåpet. Är det någon mer än jag som blir tokig på penslar och sminkpennor som rullar ur skåpet hela tiden?
 
Jag hittade ett pennställ (tror jag), men insåg snabbt att det var en användbar pryl. Använd till pennor, penslar, sminkborstar, sminkpennor m.m. Eller varför inte använda den som vas? Sätt ett glas inuti och vips har du en cool vas.
 
 
 
 
 
 
Nu är det virktajm! Kram kram
 

Snart Halloween...

Publicerad 2013-10-24 21:27:48 i Allmänt,

Vi närmar oss ruskiga tider. Snart är det Halloween! Vi ska ju villigt erkänna att halloween inte är vår bästa sida, men vi tycker att det är väldigt kul ändå. Vi ska försöka bättra oss! Det piggar ju alltid upp med lite roligt pyssel i höstmörkret. I år ska i alla fall jag försöka göra en pumpalykta. Roligt att göra och dessutom är det ju fantastiskt gott att göra pumpabröd och rosta pumpakärnorna av "skräpet" som blir kvar!
 
Bjuder på bilder från tidigare blogginlägg som inspiration.
 
 
 
Kramar i höstrusket från fula moroten

Höst...

Publicerad 2013-10-20 19:37:46 i Allmänt,

Härom dagen gick jag och maken på en höstpromenad och plockade fina kastanjer. De använde jag som dekoration i min stora ljuslykta. Fint att plocka in naturen i inredningen!
 
 
 

Knarka jul?

Publicerad 2013-10-20 18:29:00 i Allmänt,

Kan man knarka jul så gör fanken jag det. I år hade jag bestämt mig för att inte köpa fler julmagasin. "Du kan plocka fram de gamla julmagasinen från lådan med julpyntet" tänkte jag. (för inte nog med att jag köper tonvis av de här magasinen, jag SPARAR dem också!)
 
Men ICKE! Som en annan missbrukare så slank det lik förbaskat ner ytterligare ett julmagasin i korgen när jag var och handlade. Helt sinnessjukt!
 
 
Så jag har precis erkänt för mig själv; Jo, jag knarkar jul. Jag är en missbrukare. Men visst fasen är det något speciellt med julmagasin? Eller vad säger ni? :)
 
Nu ska jag mysa i soffan! Kramelikram
/Anonym julknarkare
 
 

Födelsedagspresenter

Publicerad 2013-10-18 12:00:00 i Bakat/i köket,

Nu jädrar ska det bakas och pyntas! Se vad jag fick i födelsedagspresent av syrran. Helt fantastiskt!  Formarna och plunger cutter kitet kommer från Clas Ohlson och verktygen kommer från panduro hobby.
 
 
Man kunde ju bara önska att det gick att baka något utan kalorier. :) Undrar om jag kan slå mina cake toppers från Elins bröllop? 
 
Det vankas gäster ikväll, så nu får jag fortsätta med köksstöket. En mysig fredag önskar jag er alla!
Fredagskram /Emma

Stripes and dots!

Publicerad 2013-10-17 14:27:04 i Allmänt,

Jag har fått hem nya roliga leksaker för att pimpa naglarna och de är roliga och enkla att använda :D
Det är tejp och fem s k dotting tools, med dem ska man tydligen både kunna rita prickar och marmorera men jag behärskar än så länge bara prickarna.
 
Såhär lätt är det att skapa olika roliga designer!
Måla först naglarna i valfri färg, sedan spänner du tejp i valfri färg på valfritt håll över nageln så det skapas mönster, ränder eller olika fält.
För att göra prickar doppar du bara valfri dotting tool i nagellack och gör sedan en prick på nageln :)
Jag har även blingat lite extra med paljetter (samma sort som jag använde till den gröna manikyren senast) i två fäger.
Sen är det bara att avsluta med ett genomskinligt topplack.
 
 
Och det är bara din fantasi som sätter gränserna! Här är två andra varianter jag har gjort :D
 
Sanna

Höstplanteringar

Publicerad 2013-10-12 10:14:00 i Blommor/trädgård,

Såhär på höstkanten vill man ju gärna fixa lite i trädgården. Jag passade på att fixa lite fina höstplanteringar i krukor. Ljung, prydnadskål, täckbark och en prydnadspumpa räcker långt. Det ger ett välkomnande intryck vid ytterdörren tycker jag. Den lilla pumpan ger en härlig färgklick till hela arrangemanget. 
 
 
 
Lycka till med era egna höstarrangemang!

Klä om en kattmöbel

Publicerad 2013-10-10 19:00:00 i Allmänt,

Vår katt Pip älskar sin klösmöbel, men den har tyvärr blivit ganska hårt åtgången under årens gång. Vi bestämde oss därför för att klä om möbeln med ett fleecetyg. Vi hittade en pläd för 10kr på Ikea så vi köpte ett par av den.
 
 
 
 
Det klart jobbigaste med att klä om möbeln var att ta bort det gamla tyget! Jag och min man hade båda blåsor i händerna efter att jobbet var avslutat. Jag bestämde mig också för att måla undersidan av den översta plattan.
 
 
Avslutade med att rolla hela undersidan för att få det jämnare.
 
 
Vi vek tyget dubbelt på plattorna för att det skulle bli mjukare och för att Pip skulle ha bättre fäste med klorna när han hoppar upp. Sen häftade vi helt enkelt fast tyget.
 
 
Och så här blev slutresultatet (ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna). Tunnlarna var klart svårast att göra. Där fick vi sy "tuber" av tyget och sedan limma fast dem med limpistolen. Blev inte jättetjusigt, men det blev i vilket fall som helst snyggare än det tidigare.
 
 
Och Pip ställde högst motvilligt upp som modell... ;)
 
 
Totalt kostande nog projektet inte mer än 50kr. Klart värt det eftersom det blev snyggare för oss och säkrare för kisen. Hösthälsningar från Elin & Pip
 

Höstmys

Publicerad 2013-10-09 17:54:15 i Allmänt,

Idag damp nya 101 idéer ner i brevlådan! Nu blir det soffhäng och mys med te och nya tidningen. 
 
 
Kolla gärna in deras hemsida. Finns massa kul pyssel där - mönster, mallar, recept m.m.
Höstkramar
/Emma
 
 
 
 
 

Trycka på tyg

Publicerad 2013-10-06 18:56:00 i Sytt/tyg,

Min make och jag har nyligen köpt ett hus som vi får tillgång till först i April. Fula moroten är väldigt exalterad över att flytta till ett något större hem där man får mer plats att pyssla på. Och jag har en massa idéer om ny inredning, pyssel med mera till det nya huset. En idé som jag haft länge är att ha soffkuddar tryckta med citat från min favoritförfattare Jane Austen. Har inte, trots intensiva efterforskningar på nätet, hittat någon som gör detta och bestämde mig därför för att prova att trycka själv.
 
Det som behövs är transferpapper (som man kan hitta på antingen panduro hobby eller Clas Ohlson), ett strykjärn, kuddfodral av bomull (köpte de billigaste jag hittade på Ikea) och en bläckstråleskrivare.Upptäkte också att det kan vara lämpligt att ha en klädroller nära tillhands om man har husdjur. Min katt bestämde sig lämpligt nog för att sätta sig på mitt nystrukna kuddfodral innan jag hade tryckt, och jag fick helt enkelt ta och hämta en roller för att inte få katthår under trycket.
 
Glöm inte att skriva ut bilden spegelvänt, annars blir det inte så tjusigt på kudden sen. Framförallt inte om ni har text på bilden.
 
Det här var ju första gången jag gjorde detta. Men mitt viktigaste tips är att vara noga med att stryka tyget ordentligt innan. Minsta lilla veck kan tyvärr sabba ditt tryck.
 
 
Mitt andra tips är att vara noga med själva strykningen av pappret. Jag missade en kant lite, och det började lossna direkt. Så följ anvisningarna noga vad gäller stryktiden och värmen för pappret och var noga med kanterna!
 
 
Och här är slutresultatet! Är riktigt nöjd för att vara första gången. I efterhand skulle jag nog ha stoppat kuddarna med lite extra fyllning, men det får jag korrigera senare.
 
 
Kostnaden för hela projektet blev runt 60kr/kudde! Bra pris för kuddar som ser ut exakt som jag vill ha dom! :)
Hoppas jag inspirerat till lite mysigt höstpyssel.
/Elin & fula moroten
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin