Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Odlingstips

Publicerad 2012-01-30 20:00:20 i Blommor/trädgård,

Mitt absolut bästa odlingstips till er är att odla chili och paprika. Det blir dösnygga plantor och jag har alltid fått massa frukter! Och som ni kanske sett i ett tidigare inlägg har jag redan skördat från mina chiliplantor, och dom fortsätter att få blommor och frukt! Här är beviset. Två söta paprikor och en söt liten chili som tittar fram.






Det är iallafall värt att lägga lite tid på, för man har glädje av chilin hela året om man torkar frukten som ni kan se att jag gör i ett tidigare inlägg. Och fröerna sparar jag givetvis och sår på nytt nästa år. Vissa plantor klarar sig över vintern, men de flesta blir för trötta och ger upp. Så spara fröerna, så dem på vårkanten och njut av vackra plantor och goda chillifrukter (och några få och små paprikor) för en ytterst liten slant.
/Elin

Mobilsmycke

Publicerad 2012-01-29 09:57:46 i Smycken,

Häromveckan fick jag för mig att prova att göra mobilsmycke. Här nedanför ser ni resultatet.



Hur enkelt som helst att göra. Två olika stilar och jag tror det kan vara en trevlig liten present till någon som är en mobil-älskare. :)
/Elin

Omgjort halsband

Publicerad 2012-01-23 20:21:01 i Smycken,

Fick för ett tag sedan av en god vän ett halsband som jag tyckte om jättemycket. Tyvärr gick kedjan sönder, men jag sparade berlockerna som satt i. Så efter shoppingturen för ett tag sedan fick jag tag i fler karbinhakar och blev överlycklig för att jag nu kan börja använda mina fina berlocker igen.



Sen kunde jag ju inte låta bli att prova att göra ett eget hänge till mitt halsband. Jag använde en grön "sten" och en liten ödla som jag sen fäste med ett par metallringar i karbinhaken. Tycker det blev riktigt tjusigt! Och det var väldigt enkelt att göra. Tror dessutom att det kan vara en uppskattad present till vänner.



Lycka till med ert eget smyckesskapande!
/Elin

Pimpad termos

Publicerad 2012-01-22 19:49:59 i Allmänt,

En enkel och en smula tråkig kaffetermos från ikea fick ett litet ansiktslyft i helgen. Till vår hjälp hade vi väggdekor från Panduro. Så här såg termosen och väggdekoren ut.





Och så här blev resultatet. Tre trollsländor hamnade på termosen. En enkel ansiktslyftning som är superenkelt att byta ut!



Det verkar dessutom som att Fula Moroten har fått fler följare. Vi är extremt glada över den positiva trenden och hoppas den håller i sig! Tack till alla er som tar er tid att titta in på vår lilla blogg. :)
/Emma

Vinglasmarkörer

Publicerad 2012-01-19 21:13:23 i Allmänt,

En perfekt present att ge bort är hemmagjorda vinglasmarkörer. Personligt och praktiskt. Häng en liten tygpåse med vinglasmarkörer runt en vinflaska och genast har Du en superbra present! På bilden nedanför kan  Ni se ett litet urval av våra vinglasmarkörer. Just dessa har samma färgtema, och vi brukar försöka anpassa färgerna efter vilken figur som finns på den lilla berlocken.



Man kan både använda färdiggjorda ringar som finns på panduro hobby eller så kallad memory wire som finns på t.ex. creativ company (cchobby). Markörerna kan man göra i olika teman. Vi kommer göra ett inlägg för att visa hur man gör och visa lite olika teman på vinglasmarkörer som vi gjort.
/Elin & Emma

Hur moroten egentligen borde sett ut...

Publicerad 2012-01-18 21:20:41 i Moroten,

Ville bara dela med mig av en bild på hur min version av moroten ser ut. Samma mönster som Elins variant (som ju slutade som "fula moroten", namngav hela bloggen och fick vara dess maskot.



Personligen tycker jag att min variant kanske är mer naturtrogen, men fula moroten har ju en helt annan charm över sig. Med det vill jag ha sagt att även pyssel, som kanske inte går som man tänkt sig, kan sluta med en dundersucce! Så släng inte iväg "misslyckat" pyssel - kanske finns det andra användningsområden?
Fulpyssla mera!! Kramar från fula moroten

Och vinnaren är...

Publicerad 2012-01-15 20:20:34 i Allmänt,

Efter en trevlig helg hos syrran med god mat och trevligt sällskap var det äntligen dags att dra vinnarna i vår jultävling här på bloggen! Fula moroten var riktigt på hugget och hoppade ner i skålen med lotterna i. Till vänster ligger lotterna med vilken vinst som skulle lottas ut. Och först ut blev det fina armbandet från Schmii.



Och vinnaren blev.....Lusse!



Sen lottades vinglasmarkörerna ut. Och vinnaren av vinglasmarkörerna blev....Anna med sin tävlingstipsarblogg.



Fula moroten blev mycket glad och har redan kontaktat vinnarna. Vi gratulerar båda vinnarna och skickar vinsterna på posten! :) Nu ska vi lägga upp en plan för det kommande blogg-året och ta till oss era tips och förslag på vad ni vill se mer av här!

Shopping och mycket mer...

Publicerad 2012-01-08 20:51:06 i Allmänt,

Det har varit en fullbokad långhelg. Har hunnit med en grymt rolig avskedsfest för ett par vänner som ska flytta (samt gråtit många tårar över det faktum att de snart befinner sig på andra sidan jorden), bio, middag, brunch och dessutom lite shopping. En av våra favoritbutiker har bestämt sig för att slå igen (till vårt stora förtret) och hade en galen utförsäljning! Vi lyckades köpa gigantiska mängder pärlor, smyckesdelar, kedjor, berlocker, en bok och en pappersskärare för en löjligt låg summa. På bilden ser ni bara hälften av det vi köpte eftesom vi delade på "bytet".



Dessutom är jultävlingen avslutad och resultat kommer i veckan! Vi håller tummarna för er alla!

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin