Fula moroten

Pyssel, inredning, tips och mycket annat...

Kattleksak

Publicerad 2011-04-26 20:03:42 i Sytt/tyg,

Här är ett tips till alla kattägare. Mamma hade rester kvar av ett lite fluffig/luddigt tyg. Det stal jag ett par bitar av, sydde ihop lite kon-format och satte på en svart nos och två svarta öron av lite svart tyg. Till svans använde jag ett band som finns i nacken på många tröjor. I svansen satte jag en liten bjällra för att få till ljudeffekten av "äkta" mus.



Min katt tycker den är sådär, men med lite kattmyntaolja så funkar den. Ett billigt alternativ till många dyra kattleksaker. Ett plus är att man kan göra mössen hur fula som helst för katterna bryr sig inte. Min katt älskar en mus jag gjorde av ett gammalt rosa lakan. Den ser förfärlig ut, men han gillar den och det är ju huvudsaken. :)
/Elin

Fula Moroten och redaktionen på Konstrunda

Publicerad 2011-04-23 19:23:17 i Moroten,

Fula moroten var ganska excited innan konstrundan startade...



I bilen på väg till första stoppet kunde han knappt sitta still. Men säkerheten är ju viktig, även för små morötter!



Utanför Kabusa Konsthall. Det var nära ett inköp av en stor röd grisskulptur med stövlar, men den fick inte plats i bilen. Till Fula Morotens stora förtret...



För att få upp humöret igen så gjorde vi en liten paus. Sillamacka stod på menyn. Fula Moroten var mycket nöjd över att han slapp köra idag...



Något överförfriskad busade Fula Moroten lite i trädet på sista anhalten på vår konstrunda. Något som inte uppskattades av utställarna... Vi fick hota med att servera rivna morötter till påskmiddagen för att få honom att komma ner.  



Fula Moroten fick ta igen sig lite i bilen på väg hem men mår nu mycket bättre.
Nu väntar påskmiddag och öppnande av påskägg, för de som har något kvar att öppna... :)
Glad påsk!

Fler påskägg!

Publicerad 2011-04-23 12:35:33 i Allmänt,

Nu kommer äntligen lite fler bilder på våra pyntade påskägg. Vi satt och pysslade igår kväll och fick ihop ett par riktigt fina ägg.



På äggen här ovanför har vi limmat fast två klämmor. Perfekt om man vill ge bort ett påskägg till någon och skriva en liten hälsning.





Katten Pip blev en smula nyfiken på påskäggen med fjärdrar och små kycklingar och var på väg att käka upp ett par. Men han fick vara med på bilden ändå för att han är så söt!



Glad påsk allesammans önskar Fula Moroten, Emma, Sanna och Elin! Nu ska vi alla fyra ut på konstrunda!

Basilika

Publicerad 2011-04-20 16:42:38 i Blommor/trädgård,

Vill bara ge er ett bildbevis på att odlingstipset jag gav er i ett tidigare inlägg fungerade alldeles utmärkt. Snart får vi smaska på nyskördad basilika! Mums!



Visst ser det härligt ut. Det är en helt perfekt odling att ha i köksfönstret! 
/Elin

Ny look!

Publicerad 2011-04-20 16:42:11 i Allmänt,

Ni har väl lagt märke till att Fula Moroten bytt utseende? Den nya looken tyckte vi passade vår (rosaälskande) lilla redaktion bättre. Vad tycker ni?

Nya påskägg - redo att pimpas!

Publicerad 2011-04-19 15:12:55 i Allmänt,



Nu har jag gjort flera olika varianter av påskägget jag har visat tidigare. Hittade svart, rosa, turkost och ljuslila silkespapper i mina gömmor. Allt är återanvänt! Nu gäller det bara att dekorera de små rackarna.
Njut av solen! :)
/Emma

Pyntade ägg

Publicerad 2011-04-17 16:29:19 i Allmänt,

Nu ska vi äntligen visa ett par av äggen vi dekorerat hittills. Vi har använt oss av dekorations-fjärilar och bi, samt fjädrar, strasstenar och andra pärlor. Allting har vi satt på plats med limpistol.



Ett tips är att använda två lager av det färgade silkespappret. Jag råkade nämligen när jag skulle limma på dekorationerna riva sönder det översta lagret lite, vilket gjorde att det vita undertill syntes.



Tjusigt tycker vi! Vad tycker ni?
/Elin

Små klämmor

Publicerad 2011-04-14 12:00:42 i Allmänt,

För ett tag sedan hittade vi små små klädnypor på panduro hobby och tänkte att det kunde vara bra att ha. När vi kom hem insåg vi att det va lite tråkigt att bara ha vita klädnypor, så vi målade om dem med allmogefärg och resultatet för några av dem kan ni se här nedanför. Emma klistrade på ett litet hjärta som vi hade i våra gömmor på en av klämmorna och visst blev det fint!



Det är väldigt praktiskt att ha en plastmugg till hjälp när man målar klämmorna. Då slipper man bli alldeles kladdig om fingrarna och man har en perfekt torkställning till klämmorna. Jag brukar sitta och måla framför ett av mina favoritprogram på tv:n. Det är ju inget precisionsarbete som kräver särskilt mycket uppmärksamhet.



Klämmorna är perfekt att sätta på paketer för att hålla fast födelsedagskort eller liknande, eller att använda på glas som placeringskort. Urtjusigt tycker iallafall vi! Lite exempel på vad man kan ha klämmorna till kommer i ett senare inlägg.
/Elin & Emma

Virkade blommor

Publicerad 2011-04-11 21:30:26 i Virkat,

Vill bara visa er vad jag tänker dekorera ett av mina nya påskägg med. Har virkat en himla massa små blommor i olika färger. Poppigt! Nu ska bara (?) trådarna fästas och sen ska det limmas som attan. Jag misstänker dessutom att de här små blommorna har ganska många användningsområden. Eller vad tror ni?


Konstkort

Publicerad 2011-04-10 13:16:46 i Allmänt,

Om ni går på konstutställningar eller liknande, passa då på att köpa några konstkort när ni är där. I somras var jag och sambon på utställningen "And There Was Light" i Göteborg, med konst och skisser av bland andra Leonardo da Vinci, Michelangelo och Rafael. En fantastisk utställning för någon som älskar renässansens konst! Vi köpte iallafall ett par konstvykort efter att vi gått igenom utställningen. Korten satte jag sen på ett mini-staffli som jag hade sen tidigare.

   
Eftersom jag älskar Da Vincis anatomiskisser fick det bli ett vykort med ett sådant motiv som hamnade på staffliet. Resten av korten har jag bakom, så att jag enkelt kan byta när jag känner för en liten förändring.

Tycker det är ett kul sätt att få in lite konst man gillar på ett billigt sätt i inredningen hemma.
/Elin

Odlingstips - miniväxthus

Publicerad 2011-04-08 16:35:10 i Blommor/trädgård,

För er som blev inspirerade av odlings-inlägget nyligen men inte vill lägga för mycket pengar på det, kommer här ett utomordentligt bra tips! En god vän till mig tipsade om att man kan använda de där små plastburkarna med lock, som man får när man köper coctailtomater, till odling. Det är perfekta små miniväxthus, med dräneringshål i botten och lufthål i locket redan! Det är bara att slänga i lite jord och fröer av önskat slag och sen har man sin egen lilla (väldigt billiga!) odling på fönsterbrädan! Här kommer lite bilder för att visa hur det kan se ut.



Förresten är det bra att inte ha för mycket jord från början, eftersom dom stackars små plantorna annars kommer växa upp i taket på burken ganska fort. Hoppas ni blev sugna på att odla lite själva!
/Elin

Påskägg

Publicerad 2011-04-06 21:04:39 i Återanvänt/Tips,

Påsk = Pysseltider. Underbart!

Nu är det äntligen dags för lite mer återvinningspyssel, min personliga favorit. Tycker inte att pyssel borde kosta en förmögenhet och om du letar lite hemma så hittar du nog riktiga skatter!

Jag rotade fram alla gamla fula påskägg jag hade. Plockade fram silkespapper (använd gärna sånt som du fått i presentförpackningar, när du varit och handlat etc), lim, sax och något fint att dekorera påskäggen med. Jag använde mig av silkessnöre, men man kan använda precis vad som helst!
Nedan följer en beskrivning över hur jag gått tillväga. Har ni frågor så får ni höra av er!



Limmade fast lite tjockare vitt papper i botten, för att täcka det gamla fula mönstret. Använde mig av limstift, som ger ett visst utrymme för justeringar... :) Försök att dra ut bubblor och veck så att det blir lite "lagom skrynkligt" vid kanterna.



Sedan blev det två lager med silkespapper, även detta fastsatt med limstift.



Efter det limmade jag fast rosa band längs kanten. Använder man sig av band har man ju möjlighet att täcka över eventuella skavanker som uppstått vid kanterna.



Färdigt! Nu kan du dekorera skalen med vad du vill; band, fjädrar, pärlor/stenar, you name it!



Återkommer med bilder på hur jag pimpat äggen.
/Emma

Bakbloggar

Publicerad 2011-04-06 16:46:54 i Bakat/i köket,

Vill tipsa om några jättetrevliga bloggar som handlar om bakning. De här tjejerna är grymma!
Mycket bra tips och råd om bakning och dessutom en himla massa trevliga recept! Har inte hunnit testa så många än, men visst blir man inspirerad att sätta på sig förklädet och börja baka? Dessutom har de båda trevliga tävlingar nu. Kolla in dem!


                   
Vi tävlar hos Bakverk och Fikastunder                Vinstpaketet hos Bakglädje.
om detta bak-kit. Tävla du också!
Tävlingen pågår t.om. 25 april.

Vårkänslor!

Publicerad 2011-04-04 19:12:35 i Blommor/trädgård,

Jag älskar att odla mina egna örter, blommor och annat till min lilla uteplats. I år har jag dock valt bort tomaterna och flera blommor som inte blev så lyckat sist. Än så länge har jag nu bara sått basilika, chili och timjan. Basilika kan jag starkt rekommendera eftersom det är relativt lättodlat och väldigt användbart. Timjan är mer svårsått eftersom plantorna är så klena när de kommer upp, men det är vansinnigt gott att ha i såser till sommarens grillningar. Bjuder på ett par inspirerande bilder så att ni kommer igång med odlandet!



På bilden här ovanför ser ni basilika, luktärt och chili. Luktärten och chilin är egna fröer från förra årets skörd.


Jag har själv valt att ha ett miniväxthus i plast när jag odlar, som är enkelt att ha på fönsterbrädan. Men jag har tidigare använt avklippta 1,5 eller 2 liters petflaskor som jag satt ovanför mina små krukor.
Det är klart värt besväret att odla egna örter och chili, eftersom det blir mycket bättre smak (jämfört med det man köper i affären). Hoppas ni blivit inspirerade!
/Elin

Att klä om en pärm...

Publicerad 2011-04-04 13:42:33 i Återanvänt/Tips,

Idag gav jag mig på en stackars försvarslös (urful) pärm. Det kostade mig nästan min mentala hälsa. Men resultatet blev ändå bättre än originalversionen.

Det finns säkert 100 olika sätt att göra det här på. Jag ska försöka visa hur jag gjorde.


Det som behövs är en pärm, måttband/linjal, sax, lim, någon trevlig tygrest och lämpligt papper (jag har använt mig av omslagspapper/presentpapper).


Jag valde att klä in en sida i taget med papper och lämna ryggen "bar". Klipp pappret i lämplig storlek, någon cm utanför själva pärmen för att ha tillräckligt att vika in sedan.


Tänk på att dra bort bubblorna! Fördelen med att använda ett limstift är att man kan lyfta på pappret och göra om... ;)


Dags att limma på insidan. Vik in kanterna.


Pappret påklistrat. Nu är det dags för ryggen!


Limma fast tygbiten med lim som är lämpligt för tyg. Själv använde jag karlssons. Satte gem runt kanterna under tiden det torkade.


Färdigt!

Här finns tips på hur du kan klä om din pärm i tyg.
/Emma

Smycken för välgörenhet

Publicerad 2011-04-03 19:07:20 i Smycken,

På mitt jobb har vi ett event varje år där vi gör olika aktiviteter för att samla in pengar till välgörenet. Jag hade i uppdrag att leda smyckesworkshopen och göra lite olika exempel som deltagarna kunde använda som inspiration. Jag har försökt göra dem tillräckligt enkla för en nybörjare att göra, men ändå lite piffiga. Allt är skapat enbart av återanvänt material som folk hade donerat. Alla smycken vi gjorde under eventet ska auktioneras ut och pengarna gå till välgörande ändamål.

Workshopen var mycket uppskattad och i min grupp, som hade till uppgift att göra örhängen gjordes 25 par under de 2 timmar vi höll på!

Här kommer tre av mina exempel i rosa toner!


Först ett halsband med kedja, pärlor på länkar och hängen, behärskar man att göra enkla öglor så är det här lätt att göra, särskilt om man har öglepinnar att tillgå!




Ett arbmand av kedja med lite hängen på hattpinnar eller länkade m h a öppningsbara ringar.




Enklare än enklast, stora träpärlor i det här fallet på vaxad lintråd, bara att trä på och knyta en knut runt varje pärla.




Mer kommer så småningom!
Sanna - Schmii

Om

Min profilbild

Fula moroten

Vi är några pyssliga tjejer som vill dela med oss av våra allra bästa pysseltips. Vi är alla duktiga på och intresserade av olika saker. Så du kommer snart upptäcka att bloggen handlar om det mesta man kan tänkas pyssla med. Allt ifrån handarbete och inredningstips till trädgårdsfix och nagelpynt. :) Kramar från Fula Morotens redaktion P.S. Vill ni kontakta oss så finns vi på fulamoroten(snabel-a)hotmail.se

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Följ min blogg med Bloglovin